Biografie

Na een bezoek aan een smartlappenconcert in september 1996 namen Ad Horrevoets en Els van der Made het initiatief om ook een smartlappenkoor op te richten. Binnen 14 dagen waren er al c.a. 50 aanmeldingen. Al snel vond men een muzikant Piet Verwijmeren (elektronische accordeon) en Martien van Biesen (saxofoon en zang) als dirigent.

Al in oktober 1996 volgde de oprichtingsvergadering en werd een voorlopig bestuur gekozen en werd ook een repetitieruimte gevonden.

De doelstelling van het koor is: Het in principe voor iedereen mogelijk maken tot het zingen van het Nederlandse lied.

Tijdens de repetitieavond van 3 juni 1998 is een CD opgenomen, waar 16 gezellige levensliederen op staan.

Kort na de oprichting is een Evenementencommissie begonnen met een succesvol en gezellig Nieuwjaarsconcert dat tot nu toe jaarlijks op de eerste zondag van het jaar plaats vindt. Daarnaast organiseert de Evenementen Commissie jaarlijks leuke activiteiten zoals een fietstocht en een einde seizoensfeest.

In de afgelopen jaren zijn er veel leuke en gezellige optredens geweest, bijvoorbeeld op Koninginnedagen in Made, maar ook in Breda en diverse andere evenementen. Met koren uit de regio zijn vele korenfestivals gehouden. Het 15 jarig jubileum in 2011 is een spetterend feest geworden voor de leden met hun partners. Diverse muzikanten en dirigenten hebben hun steentje bijgedragen aan het succes van het koor. Piet Verwijmeren heeft als muzikant meer dan 15 jaar op uitzonderlijke wijze het koor begeleid en gesteund en is daarvoor het Erelidmaatschap toegekend. Het koor treed regelmatig op bij evenementen, bij verenigingen, op evenementen, braderieŽn en in zorgcentra.

Anja Verhulst is de huidige dirigente. Het koor wordt muzikaal begeleid door Cor Kuijer als toetsenist en Wim Stoop als gitarist.

Wekelijks zijn er op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur c.a. 40 tot 60 leden aan het repeteren. Het koor heeft voor de repetities onderdak gevonden in het Sociaal Cultureel Centrum "De Mayboom" te Made.

De uiteindelijke keuze van het repertoire, en de onderling goede sfeer zorgen ervoor dat het koor vanaf het begin al volop in de belangstelling staat.

Wilt u een optreden bijwonen, kijkt u dan verder op deze website naar onze agenda of raadpleeg de publicaties hierover in regionale bladen en of radiozenders.

Tot ziens bij "MADE OP Z'N HOLLANDS".